Roosendaalse Gedichtenroute

Ontdek de mooiste plekjes en gedichten

Strepen Melding

In het kader van het 750-jarig bestaan van Roosendaal in 2018, is op initiatief van de toenmalige stadsdichter Eric van Deelen een Roosendaalse Gedichtenroute gemaakt.

Maar liefst dertig lokale dichters schreven een gedicht over een stukje van de stad, wat samen een route is geworden langs 70 locaties. In het kader van 75 jaar bevrijding, kwamen hier nog eens 15 gedichten bij.

Op deze 85 speciale plekken wordt het gedicht virtueel voorgedragen, aan de hand van een QR-code. Elke locatie is namelijk voorzien van een opvallend schildje, een nummer en een QR-code. Door de QR-code te scannen, kun je direct het gedicht beluisteren en lezen. De gedichten zijn bijvoorbeeld te vinden bij de bibliotheek en Openluchttheater Vrouwenhof, maar ook in de dorpen! Trek de wandelschoenen dus aan en ontdek de mooiste gedichten van en voor Roosendaal.

Bekijk wandelroute

 

Info maatregelen corona

In Roosendaal maken we er het beste van. Zodat we deze zomer kunnen genieten, op een verantwoorde manier, rekening houdend met de regels en vooral rekening houdend met elkaar. Lees hier meer over de maatregelen van onze gemeente.

Melding Icoon
Melding Icoon Melding Icoon