Samen maken we er een mooie zomer van

  • Bezoek Roosendaal
  • Bezoek Roosendaal

5x Picknicken

De fijnste plekjes om je kleedje neer te leggen

Strepen Melding

Heb jij al een picknickdate gepland met vrienden? Leg verschillende kleedjes neer op 1,5 meter afstand van elkaar en geniet van het mooie weer. Door heel Roosendaal zijn de leukste picknickplekjes te vinden. Weet je niet zo goed waar je moet zijn? Wij zetten wat tips voor je op een rij!

1. Emile van Loonpark

Picknicken in de binnenstad

Lekker dicht bij de stad, maar het voelt alsof je midden in de natuur zit: in het Emile van Loonpark kun je in alle rust genieten van jouw picknick. Ga lekker met je kleedje in het gras zitten of strijk neer op een van de vele bankjes. Er is water, zon en schaduw. Wat wil je nog meer? Loop langs de bibliotheek onder het tunneltje door en je bent er!

 

2. Burgemeester Coenenpark

Pareltje net buiten het centrum

Net buiten het centrum, gelegen in de statige Parklaan, vind je het Burgemeester Coenenpark. Ook dit park ligt aan het water en is op zomerse dagen ideaal voor een picknick. Met aan het eind van het park een groot voetbalveld en kleine speeltuin is dit ook een fijne plek om met de kids naartoe te gaan.

3. Vrouwenhofpark

Maak je eigen picknickfestival

Bekend van de food- en muziekfestivals: het Vrouwenhofpark. Aan de ene kant van het park kun je lekker sportief bezig zijn bij de skatebaan, en aan de andere kant van het park kun je prima je picknick uitstallen op voldoende afstand van elkaar. Je hebt hier wat minder schaduw op het open veld, dus perfect voor echte zonliefhebbers!

4. Burgemeester Godwaldtpark

Groot, groter, grootst

In dit ruim opgezette park zoek je op warme dagen verkoeling onder de enorme bomen of lig je lekker te genieten in de volle zon. Voldoende plek en heerlijk rustig, op steenworp afstand van de levendigheid van de stad.

5. Nieuwe Markt

Urban picknick

Picknicken op de Nieuwe Markt? Tuurlijk! Misschien niet op je kleedje op de grond, maar er zijn genoeg plekken om even te zitten op een bankje. Zo kun je tijdens het shoppen of in je werkpauze dichtbij even een rustmomentje pakken in de vorm van een lekkere, ontspannen picknick midden in de binnenstad.