Samen maken we er een mooie zomer van

  • Bezoek Roosendaal
  • Bezoek Roosendaal

6x Mountainbiken

De mooiste mountainbikeroutes in de omgeving

Strepen Melding

Een stoere mountainbiketocht is een goede energieboost om je dag mee te beginnen. De omgeving van Roosendaal leent zich heel goed voor deze activiteit! Steile bospaadjes en bredere routes wisselen elkaar af. Ben je uitgekeken op jouw vertrouwde rondje? Met deze tips ontdek je zéker een nieuw plekje!

1. MTB-route Visdonk

Deze route van 11,5 kilometer is ideaal voor beginners of als warming up voor de volgende ronde, omdat deze voornamelijk over bredere paden gaat. Je start bij Brasserie Lodge Visdonk, waarvandaan je natuurgebied Visdonk in gaat. Een mooie omgeving nét buiten Roosendaal, waar je je even lekker in het zweet kunt trappen. Maak zeker even een stop bij het Rozenven, midden in dit prachtige natuurgebied.
Ontdek de route

2. MTB-route Rucphense Bossen

Heb je de smaak te pakken nadat je het rondje Visdonk hebt gehad of ben je op zoek naar wat extra uitdaging? Dan is de route door de Rucphense bossen wat voor jou! Deze 13,3 kilometer lange route is opvallend snel en is over het algemeen vrij vlak, maar heeft op enkele plaatsen wat onverwacht hoogteverschil. Zo wordt er ook wat van je techniek gevraagd! Onderweg pak je ook nog een stukje heidegrond mee, maar het grootste deel van de route is bosgrond.
Ontdek de route

 

3. Col du Kragge

Wat verder naar het westen van Brabant, aan de rand van Bergen op Zoom, is de route ‘Col du Kragge’ te vinden. Klinkt spannend, en dat is het ook zeker! Met een lengte van ‘slechts’ 5 kilometer, compenseert deze route in behendigheid. Het is een technisch parcours met hoogteverschillen tot wel 25 meter. Uitdaging genoeg dus! Spectaculaire afdalingen worden afgewisseld met klimmetjes met een stijgingspercentage tot wel 20 procent. Een pittig parcours dus, alleen voor de ervaren mountainbiker.
Ontdek de route

4. Boslust

Net buiten Wouwse Plantage, aan de rand van Bergen op Zoom, vind je de mooie route Boslust. In het 15,8 kilometer lange parcours kom je veel afwisseling in natuur tegen. Omdat de route technisch niet heel moeilijk is, heb je genoeg tijd om te genieten van al het moois! Van heidevelden tot naaldbos, je ontdekt het allemaal. De route gaat over brede bospaden en slingerende singletracks. Ondanks dat er niet veel hoogteverschil is, zorgt het vals platte landschap er zeker voor de je je na afloop voldaan voelt.
Ontdek de route

5. Nispen

Vanuit het centrum van Nispen vertrekt een route voor zowel de beginnende als voor de gevorderde mountainbiker. Een single trail met vele scherpe bochten en de meer dan twintig bulten met een hoogte van maximaal vier meter van de N’Oop van Nispen. Een goede training voor het hele lichaam, de kuiten voel je zeker na afloop! Strijk dus lekker neer op een terras in Nispen om even bij te komen.
Ontdek de route

6. WielerExperience

Bij de WielerExperience denk je misschien aan de grootste pumptrack baan ter wereld, waar we natuurlijk enorm trots op zijn. Maar wist je dat er naast de baan ook een MTB-trail ligt? Met onderdelen als een klim en afdaling van rots, een jump en een north- en southshore, is dit een unieke plek om je skills bij te brengen.
De WielerExperience is weer geopend! Check de website voor de actuele informatie.
Ontdek de route

 

Info maatregelen corona

In Roosendaal maken we er het beste van. Zodat we deze zomer kunnen genieten, op een verantwoorde manier, rekening houdend met de regels en vooral rekening houdend met elkaar. Lees hier meer over de maatregelen van onze gemeente.

Melding Icoon
Melding Icoon Melding Icoon