Samen maken we er een mooie zomer van

  • Bezoek Roosendaal
  • Bezoek Roosendaal

Boerderijwinkelroute

Fietsroute langs de leukste boerderijwinkels

Strepen Melding

De lekkerste (streek)producten koop je niet in een supermarkt, maar gewoon rechtstreeks van het land. Verser kan je je producten namelijk niet krijgen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een bezoek aan een boerderijwinkel. Die trend is ook de lokale VVV opgevallen en daarom zijn er twee speciale fietsroutes ontwikkeld die je langs de leukste, lekkerste en meest bijzondere boerderijwinkels en fruitautomaten leidt.

Steeds meer boeren en kwekers kiezen ervoor om hun streekproducten ook zelf aan de man te brengen met behulp van bijvoorbeeld fruitautomaten en plattelandswinkels. Niet alleen krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun product door rechtstreeks aan de consument te verkopen, maar ze kunnen meteen aan jou als bezoeker laten zien waar hun product vandaan komt. In en rondom Roosendaal zijn er tal van boeren en agrariërs die trots zijn op hun ambacht en dat graag met je delen. Of het nu gaat om de drie A’s zoals aardappelen, aardbeien en asperges of om bijvoorbeeld zuivelproducten, eieren of een goed stuk vlees.

Prachtige landschappen
Fiets met deze route langs de verschillende boerderijwinkels in en om Roosendaal en geniet van lokale kwaliteitsproducten die met liefde en passie zijn gemaakt. Ondertussen kan je meteen genieten van het prachtige buitengebied van de gemeente Roosendaal. De koeien in de weide, velden vol met fruitbomen en in de verte een kerktoren van wéér een leuk dorp zoals Heerle of Moerstraten. De fietsroutes gaan werkelijk alle richtingen uit. Zo neemt de route Zuid/Oost je bijvoorbeeld mee naar Nispen, maar ook naar Bosschenhoofd. De route West brengt je daarentegen juist in de richting van Bergen op Zoom. Zo kom je onderweg verschillende landschappen tegen en bij elk landschap hoort een ander product.

Groente, fruit en bloemen
Ben je op zoek naar grote en heerlijk zoete aardbeien? Dan zit je op route Zuid/Oost goed bij onder andere Van Aert Aardbeien en Asperges in Nispen, maar ook bij boerderijwinkel M. Uijtdewilligen in Roosendaal. Hier kan je tevens terecht voor heerlijke aardappelen en eieren. Ben je een liefhebber van bloemen in huis? Bezoek dan De Plukkerij in Bosschenhoofd waar je met meer dan 40 soorten bloemen de mooiste boeketten kan samenstellen. Natuurlijk kom je tijdens deze fietstochten nog veel meer tegen. Zo kom je op de route West onder andere langs de familie Luysterburg die al jaren een plattelandswinkel runnen met allerlei heerlijke, verse producten. Let wel op: sommige winkeltjes liggen pal aan de route, voor anderen moet je even een ommetje maken.

De benen strekken
Zo is een bezoek aan IJsboerderij De Gerda Hoeve zeker de moeite waard, maar je moet wel even afwijken van de route. Onderweg zijn ook tal van mogelijkheden om even af te stappen voor een hapje en een drankje of om even je ogen uit te kijken bij één van de bezienswaardigheden. Zo kom je bijvoorbeeld langs het Rozenven in Roosendaal en Vliegend Museum Seppe.

Je kunt natuurlijk zelf kiezen waar je wél stopt en waar niet, maar we kunnen al verklappen: het wordt moeilijk kiezen! Eén ding is zeker: je komt thuis met de meest verse én lekkerste producten. De fietsroutes starten vanaf knooppunt 3 in het centrum van Roosendaal maar je kan ook op elk ander knooppunt de route starten.

Bekijk de routes

 

Info maatregelen corona

In Roosendaal maken we er het beste van. Zodat we deze zomer kunnen genieten, op een verantwoorde manier, rekening houdend met de regels en vooral rekening houdend met elkaar. Lees hier meer over de maatregelen van onze gemeente.

Melding Icoon
Melding Icoon Melding Icoon