7 x Waterplezier in Roosendaal en omgeving

Verkoeling aan het water

Strepen Melding

Wat verkoeling bij het water is op warme dagen geen straf. Waar moet je zijn voor het leukste waterplezier? Op deze zeven plekken!

1. Zwembad De Stok

Hét zwembad van Roosendaal mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Met een heerlijk binnenbad en verschillende buitenbaden, is dit zwembad dé plek waar je op een warme dag kunt afkoelen. Voor de kleintjes is er volop vermaak in het pierenbad, de oudere kinderen kunnen genieten van de glijbaan. Zo is er voor ieder wat wils op deze fijne plek!
Let op! Reserveer vooraf even een plekje, om drukte in het zwembad te voorkomen.
Website

2. Multi-Beach Roosendaal

Op de fiets naar het strand? Ja hoor, dat kan prima! In Roosendaal hebben we namelijk ons eigen stadsstrand, bij Multi-Beach in Stadsoevers. Bij dit “strandpaviljoen” geniet je van een lekker hapje en drankje, met het zand tussen je tenen en uitzicht op de Roosendaalse Vliet. Regelmatig worden hier speciale activiteiten georganiseerd, maar het is ook gewoon al fijn om hier neer te strijken voor een smaakvolle burger, verkoelende ijskoffie of heerlijke cocktail.
Website

3. Gastel Sfeer, Oud-Gastel

Bij Gastel Sfeer kun je het ultieme zomergevoel beleven op een drijvend terras. Dit zogenaamde ‘Sfeervlot’ vaart jou en maximaal twaalf anderen over de Vliet, waar je de prachtige omgeving kunt verkennen. Of je het vlot nu gebuikt voor een diner, barbecue of high tea: alles is mogelijk. Je wordt gastvrij ontvangen en gezelligheid op het water is gegarandeerd.
Website

4. Fontein Nieuwe Markt Roosendaal

Ouders opgelet: natte kleren alarm! Het is dan ook een goed idee om de kids in zwemoutfit én met een badlaken op pad te sturen als jullie naar de fontein op de Nieuwe Markt gaan. Want bij mooi weer is het voor de kleintjes heerlijk om lekker in de fontein te spelen en de strijd aan te gaan met de waterstralen. Een fijne verkoeling zo midden in de binnenstad.

5. Bobla SUP & Surf

Kun jij een beetje balans houden op het water? Daar kom je achter tijdens een les SUP (stand up paddle)! Met je supboard en peddel zweef je als het ware over het water, een geweldig gevoel. Bij Bobla SUP & Surf kun je een beginnersles volgen en daarna eventueel zelf op pad door materiaal te huren. Ook worden er yogalessen gegeven op je supboard, deze vinden ook in Roosendaal plaats. Een super leuke uitdaging, de kans is groot dat je na één keer op het water niet meer weg te slaan bent van je board.
Website

6. Waterspeelpark Splesj, Hoeven

Voor een spetterend dagje waterplezier ga je naar Waterspeelpark Splesj in Hoeven. Het meest spectaculaire waterspeelpark van Nederland én België, gewoon bij jou om de hoek! Met pijlsnelle en metershoge glijbanen, een spray-park en de Wild Water River Ride hoef je je hier absoluut niet te vervelen. En dat allemaal in de buitenlucht, dus ideaal voor een dagje uit in de zomervakantie!
Website

7. Zwaaikom Stadsoevers, Roosendaal

Eigenlijk meer iets voor volgende zomer, maar te leuk om nog niet te noemen. In het nieuwe gebied Stadsoevers ontstaat op dit moment de Zwaaikom. Dit deel vormt straks het golvende hart van Stadsoevers, met een waterplein waar boten aanmeren en waar je lekker met je voeten in het water een visje eet. Nog even geduld tot het helemaal af is, maar neem alvast een kijkje deze zomer en volg de ontwikkelingen op de voet! Flaneren langs de ‘boulevard’ kan al, en we beloven je dat het alleen maar mooier wordt.
Website

Info maatregelen corona

In Roosendaal maken we er het beste van. Zodat we deze zomer kunnen genieten, op een verantwoorde manier, rekening houdend met de regels en vooral rekening houdend met elkaar. Lees hier meer over de maatregelen van onze gemeente.

Melding Icoon
Melding Icoon Melding Icoon